Kontakt

Kontakt

Galerijat

Galerija

Jedilnik

Jedilnik

Znamenitosti

Znamenitosti

Znamenitosti, v okolici

Gostilna Čot leži na obrobju Ljubljanskega barja na Pijavi Gorici, od koder se lahko podate na različne kulturne točke ali pa se nadihate svežega zraka v naravi. V naši okolici lahko ogledate:

SVARUNOVA POT
Je krožna pohodna pot, ki nas vodi po krajih, ki jih je Fran Saleški Finžgar vključil v svoj zgodovinski roman Pod svobodnim soncem. V župnišču v vasi Želimlje je na ogled spominska soba, pred njim pa še vedno stoji lipa, pod katero naj bi bil nastajal njegov roman. Celotna pot je dolga 23 km. Lahko pa jo prehodimo tudi v več krajših odsekih. Vsako leto je po tej poti organiziran skupinski pohod.

LJUBLJANSKO BARJE
Na Ljubljanskem barju se ne le oddahnemo od mestnega vrveža, poletne sopare in meglenega smoga, Ljubljansko barje je učilnica na prostem. Več o tem, kaj vse si lahko tam ogledate, najdete na spletnem naslovu Ljubljansko barje. Na majhnem delčku Barja pa si oči lahko spočijete, kar izpred naše gostilne.

Ljubljansko barje

IŠKI VINTGAR
Iški Vintgar je ena najbolj priljubljenih izletniških točk v okolici Ljubljanskega barja. Reka Iška, ki s pritoki priteče z Bloške planote, je zarezala od 300 do 400 metrov globoko sotesko. Dolomitni kanjon je zelo slikovit, bregovi ponujajo pravo botanično zakladnico, čista reka premaguje skalne ovire v žuborečih slapovih, občasno pa zastane v vabljivih tolmunih. Če se radi sprehajate ob prečudovitih vodnih brzicah, tega ne smete zamuditi.

Iski vintgar

GRAD TURJAK
Grad se nahaja v naselju Turjak, občina Velike Lašče. V pisnih virih, se prvič omenja že leta 1220, zato je predvsem zanimiv za zgodovinske navdušence. Zaradi njegove starosti in dotrajanosti ga v zadnjem času temeljito obnavljajo. Sedaj pa se lahko v grajskem stilu v gradu tudi poročite.

Grad Turjak

TRUBARJEVA DOMAČIJA
Če se s Pijave Gorice odpeljete proti Kočevju mimo naselja Turjak, pridete do vasi Rašica, rojstnega kraja Primoža Trubarja, slovenskega protestantskega duhovnika, pisatelja in prevajalca. V njegov spomin so Temkov mlin predelali v Trubarjev gaj, ki ga krasijo krasna okolica ob potoku Raščica, spominska soba v nekdanjem mlinu, galerija v gospodarskem poslopju, žaga in še veliko za ogled zanimivih stvari.

Trubarjeva domacija

KUREŠČEK (826 m)
je hrib nad naseljem Ig, nad južnim obronkom Ljubljanskega barja. Na njegovem vrhu se nahaja znamenita romarska cerkev sv. Marije, kraljice miru, izpred katere je lep razgled na okolico.
Več na spletnem naslovu Kurecek.net .

Kurescek

Dober tek Vam želi gostilna Čot


Tedenski meni

Dnevne malice
od 10.00 - 12.00

Jedi na žlico
Svinjska pečenka s prilogo
Svinjska rebrca s prilogo
Telečja prsa s prilogo
Telečja pečenka s prilogo

Vsak dan so na voljo 2 do 3 malice izmed zgornjih.

Kosila od 12.00 - 16.00

* Juha
* Krompir, zelenjava in štrukelj
* Pečenka (telečja, svinjska) / Telečja nadevana prsa / Govedina / Dunajski zrezek (svinjski, telečji, puranji)
* Solata
* Sladica

Kosilo si lahko izberete z enim ali dvema kosoma mesa.